Политическите ходове и диалогът – коментар на  Евелина Славкова и проф. Росен Стоянов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Важно е компетентните органи бързо да разкрият кой е поръчителят, кой е извършителят на опита за покушение срещу главния прокурор, най-малкото в контекста на посланието, което ще бъде излъчено към обществото и европейските ни партньори. Надям се скоро да имаме отговори на всички важни въпроси, за да няма повече спекулации. Това каза в студиото на “Денят започва” Евелина Славкова от Изследователски център “Тренд”.

“Политическите партии са семпли в изказванията си за случилото се в понеделник. Тепърва ще видим как това ще се отрази на преговорния процес между парламентарно представените партии, но не съм голям оптимист”, отбеляза тя.

Според нея политическите партии ясно са показали, че няма да се откажат от амбициите си за съдебна реформа.

“Случилото се е озадачаващо, напомнящо за началото на прехода. Наблюдавахме опит на лидери на политическите партии да се изкажат по темата - някои красноречиво, други нетолкова поради грамотността и неподготвеността за такъв тип кризисна комуникация. Едно е ясно - никой не се възползва от събитието, така че да се опита да привлече внимание или да извлече дивиденти. Всички бяха на едно мнение, че държавността означа сила на властта, а тя трябва да бъде предавана чрез приемственост, така че да създава усещане, а и фактическо състояние за сигурност на всеки един”, коментира проф. Росен Стоянов.

Какво още анализираха гостите в предаването вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад